Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A Polgári Frakció elkészítette a költségvetést módosító javaslatot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 02.

Image„Azon munkálkodunk, hogy a holnapi rendkívüli közgyűlés eredményes legyen, és szerdától ne hatalmi, hanem tartalmi kérdésekről szóljon a várospolitika!” – nyilatkozta Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető a sajtó képviselőinek, mielőtt átnyújtotta volna a Polgári Frakció nevében az elkészült 2009-es évi költségvetési módosító javaslatot Warvasovszky Tihamér helyett (!) Merényi Zoltán aljegyzőnek. - A polgármester ugyanis nem jelent meg az eseményen!

Tovább...
 
Elfogadták a megyei önkormányzat költségvetését Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. március 02.

ImageA kormányzati döntések 2006. óta igen súlyosan érintik az önkormányzatok költségvetési helyzetét. Ilyen hátrányos intézkedés volt például az illetékbeszedési jog megvonása, valamint az állami normatívák folyamatos, jelentős csökkentése, a múzeumi bevételi lehetőségek drasztikus csökkentése. Mindezen intézkedések egyértelmű célja a megyei önkormányzatok működésének ellehetetlenítése. Ennek következményei az országszerte zajló létszámleépítések és intézmény-megszüntetések is.

Tovább...
 
Aggódnak a tóért, és közös fellépést sürgetnek Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. február 28.

ImageA Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kft. agárdi sporttelepén rendezték meg azt a fórumot, amelynek témája a nemrégiben elfogadott Fejér Megyei Területrendezési Terv és ahhoz szorosan kapcsolódva a sukorói északi evezőspálya ügye volt. Az eseményen országos és helyi sportvezetők, településvezetők, politikusok, környezetvédők mellett megjelentek világhírű sportolók is.

Tovább...
 
Valaki lebegni akar, valaki pedig cselekszik... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 26.

ImageJobb lett volna, ha a városvezetés már novemberben beismeri, hogy nincsen mögötte többség. Akkor, amikor az általa benyújtott költségvetési koncepció nem kapta meg a támogatást a Közgyűlésben, és az SZDSZ jelezte is, hogy nem fogja ilyen formában elfogadni februárban. Akkor most nem egy-két hét alatt kellene „rendezni” a költségvetést, hanem közel három hónap állt volna rendelkezésre az új formáció kidolgozásához.

Tovább...
 
Sikeres pályázat Polgárdiban - ipari területet létesítenek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 26.

ImageSikeresen pályázott Polgárdi Önkormányzata a Közép-Dunántúli Operatív Programra. A szakértő bizottság a benyújtott tervezetet pozitívan bírálta el, ami 120 millió forintos támogatást jelent. Ezt az összeget Polgárdi egy több, mint százezer négyzetméteres közművesített iparterület létrehozására fordítja a volt szovjet laktanya területén. A kis- és középvállalkozások számára tervezett, több, mint százezer négyzetméteres létesítmény projektjének összköltsége 308 millió forint.

 
Orbán Viktor spanyolországi tárgyalásai Nyomtatás E-mail
Írta: Szijjártó Péter, a Fidesz Elnöki Stábjának vezetője   
2009. február 26.

ImageOrbán Viktor, a Fidesz elnöke ma Spanyolországban találkozott a Valenciai Tartomány kormányzójával, Francisco Camps Ortizzal. A megbeszélésen szóba került, hogy Európa-szerte a valenciai régió hívja le a legsikeresebben az uniós forrásokat, ezért a felek közös munkacsoport létrehozását határozták el, amelynek keretében a Spanyol Néppárt valenciai szervezete átadhatja a 90 százaléknál is hatékonyabb uniós forráslehívás tapasztalatait a Fidesz gazdaságpolitikusainak.

Tovább...
 
Ne álljon le a panelfelújítási program! Nyomtatás E-mail
Írta: Mádi László, a Fidesz Otthonteremtési Műhelyének vezetője   
2009. február 25.

ImageSajnos nem történik semmi kormányzati szinten a panelfelújítási program végrehajtása terén. A tavaly meghirdetett pályázatokat még nem bírálták el, pedig már február végét írjuk. Mintegy 30 milliárd forintnyi támogatási igény vár elbírálásra, mely összességében 90 milliárdnyi beruházást vonzana, és a drámai helyzetben lévő építőiparban munkahelyek ezreinek megőrzéséhez járulhatna hozzá. Természetesen a panelekben lakó nehéz sorsú családok fűtési költségeinek mihamarabbi csökkenése is kiemelt cél kellene hogy legyen.

Tovább...
 
Régiónkban a legmagasabb a munkanélküliség - az álláskeresők száma egyre nő Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 24.

A Közép-dunántúli régióban a legmagasabb az elbocsátások aránya – jelentette be a regionális munkaügyi központ főigazgatója, Zimmermann József tegnapi sajtótájékoztatóján – A régióban idén 27 százalékkal több álláskeresőt regisztráltak (jelenleg 48.300-an vannak munka nélkül e területen), mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ráadásul az előre bejelentett csoportos létszámleépítések miatt február végén, március elején további 6200 ember veszíti majd el munkahelyüket, s több cég is jelezte, hogy a következő hónapokban jelentős számú dolgozójától kénytelen megválni.

 
Tartaléklistán a kórház pályázata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 24.

ImageA Fejér Megyei Szent György Kórház TIOP 2.2.7. jelű, "Infrastruktúra- fejlesztés az egészségpólusokban" című pályázatára 10.834.292.853,- Ft támogatást javasolt a Bíráló Bizottság, ám az említett összeg egyelőre mégsem kerül kifizetésre – a kórház forráshiányra való hivatkozással tartaléklistára került. A kórház betekintést nyet a pályázathoz fűződő dokumentumokba, s a mai napon eljuttatja az azzal kapcsolatos kifogásait a a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Jogi, Igazgatási és Koordinációs Főosztályának.

 
Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageMint tudjuk: az MSZP és az SZDSZ hatalmi marakodásának következtében vezetési válság alakult ki Székesfehérváron, amikor az említett pártok tagjai versenyt folytatnak abban, hogy ki is mondta fel a koalíciót a másikkal. Az energiájuk tehát erre megy el, s egy cselekvőképtelen városvezetés alakult ki városunkban, amikor gyakorlatilag érdemi munka nem zajlik, csak a hatalmi pozíciókhoz való görcsös ragaszkodás.

Tovább...
 
Székesfehérvárra helyezte regionális irodáját a MISZ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 20.

ImageÁthelyezte Székesfehérvárra regionális irodáját a Magyar Innovációs Szövetség. A non-profit szervezet - amely a tagdíjakból és a pályázatokból tartja fenn önmagát - eddig Veszprémre koncentrált, most viszont városunkban szeretne szorosabb kapcsolatba kerülni az itt működő innovatív társaságokkal. A MISZ célja, hogy a kutatás, a műszaki fejlesztés és a tervezés során az állandó megújulásra törekedjen, amivel a magyar gazdaság növekedését elősegítheti – így tagjai Székesfehérvár fejlődéséhez is hozzá kívánnak járulni.

 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1024 - 1034 / 1223